Nieuwsartikel

Steunactie door 2de kleuterklas!

21/01/2013 door Fatih Hasbal

Steunactie door 2de kleuterklas

Met de feestdagen in het zicht, Kerstmis en Nieuwjaar proberen we vaak bij onze familie te zijn. Het is gezellig om samen te eten, te praten en een cadeautje krijgen hoort hier ook vaak bij. Spijtig genoeg zijn er te veel mensen die geen eten hebben, die geen familieleden hebben met te praten, laat staan dat ze een cadeautje krijgen. Als juf en als mama vind ik het belangrijk dat we dit kunnen meegeven aan de kinderen zonder ze te traumatiseren natuurlijk.

In de klas hadden we het over armoede en rijkdom en hoe we mensen met weinig of geen geld kunnen helpen. Dit deden we door ondersteuning van een verhaaltje 'Robby'. Ik vroeg aan de kindjes van de klas wat we allemaal kunnen kopen met onze centjes (kleertjes, eten, speelgoed). Door samen te praten over armoede en rijkdom zijn we ertoe gekomen om voor Poverello geld en voedsel in te zamelen. Poverello is een organisatie onder andere in Brussel die zich inzet voor de daklozen zodat deze een bed hebben om in te slapen en een gevuld bord om uit te eten.

Het was super dat de verantwoordelijken van Poverello hier zo open voor stonden en dat er zoveel positieve respons kwam van de ouders. Samen maakt veel en dat hebben de ouders allemaal getoond. Het zou leuk zijn om dit project volgend jaar nog eens te doen.

Ga terug

Reacties