Nieuwsartikel

Op bezoek bij de Amerikaanse ambassadeur

20/12/2012 door Fatih Hasbal

Op bezoek bij de Amerikaanse ambassadeur

Amerika is een land 30 keer groter dan het onze.
Dit betekent ongeveer 30 keer meer problemen.

Het Amerikaanse volk heeft de laatste maanden heel wat tegenslag meegemaakt. De alles verwoestbare orkaan Sandy en de tragische schietparij in een basisschool.

Om de Amerikanen een hart onder de riem te steken, besloten we met het Lucernateam om actie te ondernemen.

De leerlingen van de basisschool maakten hele mooie tekeningen om hun steun te betuigen aan de mensen van Amerika. Mooie vlaggen van Amerika, hartjes, bloemetjes, en Engelse teksten kon je terug vinden op deze tekenen. Maar het zou pas echt deugd doen, als we die tekeningen ook aan het Amerikaanse volk konden bezorgen. Zo gezegd, zo gedaan.

Op 18 december zijn we op bezoek geweest bij de Amerikaanse ambassadeur Gutman.We brachten hem cadeautjes en de tekeningen mee voor de kinderen in Amerika. Hopelijk konden we zo wat troost bieden.

Op de Amerikaanse ambassade werden we verwend met koekjes en frisdrank. We kregen een rondleiding en mochten de mooie foto's bezichtigen!

Wist je dat ambassadeur Gutman een goede vriend van President Obama is?

Tot slot mochten de kinderen nog enkele vragen stellen aan de ambassadeur. Meneer Gutman kent zelfs een beetje Nederlands, want hij volgt 3 keer in de week Nederlandse les.De woorden die hij niet begreep, vertaalde meester Ismail naar het Engels.

Wij vonden het super fijn om daar op bezoek te mogen geweest zijn en bedanken ambassadeur Gutman voor zijn tijd en de leuke pins die we gekregen hebben!

Ga terug

Reacties