Nieuwsartikel

Mario's wonderlijke wandeling: Basisschool Brussel @ kinderfilmfestival!

09/11/2012 door Fatih Hasbal

Lucerna-basisschool @ kinderfilmfestival!

De leerlingen van het 5e leerjaar van de Lucerna-basisschool van Brussel hebben een zeer tof en indrukwekkend filmpje gemaakt. De getoonde film inhoud is volledig zelf geknutseld, de tekst zelf geschreven en ingesproken. Dit allemaal in het kader van het kinderfilmfestival georganiseerd door KIDSCAM.

Kidscam is een kunsteducatieve organisatie die kinderen aanmoedigt zich bezig te houden met audiovisuele kunst. Er wordt samengewerkt met scholen, kunstencentra, jeugdorganisaties en filmfestivals en Kidscam heeft professionele animatiefilmers in dienst. Het doeleinde is dat kinderen en jongeren zich bezig houden met taal en beeld en hun creativiteit op een actieve wijze kunnen inzetten.

De titel van het filmpje van de Lucernabasisschoolleerlingen is "Mario's wonderlijke wandeling" en is passend voor de fantasierijke en dynamische inhoud. Onze 5e-leerjaars hebben een superleuk resultaat weten te krijgen met hun project voor het kinderfilmfestival, wat voor iedereen absoluut de moeite waard is om te kijken op:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mc_evwXift8  ofwel op
http://kidscam.be/?p=1645

Dat wij van Lucerna niet de enige zijn die onder de indruk waren van dit filmpje van onze kinderen, bleek ook op het kinderfilmfestival zelf! Er was een hoop aandacht voor het filmpje van "Mario's wonderlijke wandeling" en een daverend applaus van het publiek na de vertoning, proficiat aan alle 'medewerkers' dus!

Ga terug

Reacties